SANATTA TEKDEN

Amacımız sanat eğitimiyle araştıran, sorgulayan, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmektir. Yaratıcı sürecin araştırılması, analizi ve keşfi, sanat elemanları ve tasarım ilkeleri doğrultusunda geleneksel ve çağdaş sanat materyallerinin kullanılarak tasarım yapılması, görsel sanat dilinin geliştirilmesi, sanatın anlamının ve değerinin araştırılması; görsel sanat çalışması oluşturulurken farklı tekniklerin bir arada kullanılmasını hedefleriz. Ders içeriklerimizi uluslar arası eğitim programlarını yakından izleyerek çağdaş eğitim uygulama ve metotlarından faydalanarak oluştururuz. Görsel Sanatlar derslerimizde resim, baskı, seramik, ebru ve üç boyutlu çalışmalarla öğrencilerimize farklı teknikleri deneyimleme olanağı sunan disiplinler arası bir program yapılandırılmıştır.

Sanat derslerimizin içeriğine MAT-ART kavramını yerleştirerek her kademede etkili tasarımlar oluşturulur ve bilgisayar destekli programlarla da tasarımlara yön verilir.

SANAT GARAJI işbirliği ile de öğrencilerin farklı platformlardan yararlanarak tasarımlarına destek verilir.

Sanatın değerini anlama üzerine vurgu yapan kazanımlarında Atatürk’ün  “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”  sözü ile kültürel miras,  sanat eleştirisi ve estetik temel öğrenme alanları arasında bağlantı kurulmaktadır.

İl, ilçe ve uluslararası yarışmalara katılımlar sağlanarak öğrencilerin özgüven kazanmaları, kendilerine güvenerek projelere katılmaları desteklenir. Farklı platformlarda projelere katılımları sağlanarak öğrencilerin  yurtiçi ve yurtdışındaki öğrencilerle kaynaşmaları ve değişik aktivitelerle farklı kültürleri tanıyarak tasarımlar yapmaları benimsetilir.(e-twining projeleri)