ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Eğitim programının niteliklerini belirlemek, öğrencilerimizin bilgi, beceri, ilgi, tutum gibi akademik gelişim değişkenlerindeki düzeylerini belirlemek ve buna uygun Kişiye Özgü Eğitim Programları geliştirmek için sistematik olarak farklı ölçme araçları uygularız. Tüm düzeylerde ‘Tam Öğrenmeyi’ gerçekleştirme hedeflemekteyiz.

Hazır Bulunuşluluk Sınavı:

Her eğitim öğretim yılının başında öğrencilerimizin yeni öğretim yılına hangi seviyede başladıklarını görmek ve eksiklerini gidermeye yönelik çalışmalar planlamak üzere ‘Hazır Bulunuşluk Sınavı’ uygularız. Bu sınavla, öğretim programlarındaki sarmal yapı içerisinde bir alt sınıftan bir üst sınıfa taşınması gereken temel kazanımların ne kadar hatırlandığını, öğrencilerimizin yeni öğretim yılına ne kadar hazır olduklarını belirlemeyi ve eksik kazanımlara yönelik iyileştirme çalışmaları yapmayı hedefleriz.

LGS ve YKS Sınavları:

LGS (Lise Giriş Sınavı) ÇALIŞMALARIMIZ  Öğrencilerimizi; yoğunlaştırılmış sınav ders programı, tam öğrenme çalışmaları, öğrenciyi merkeze alan bireyselleştirilmiş online ve yazılı takip sistemi, başarı odaklı kampları, uzman ölçme ve değerlendirme birimi, farklılaştırılmış öğretim strateji ve yöntemlerini içselleştirmiş tecrübeli davranış mühendisi eğitim kadrosuyla hedefe ulaştırmaktadır.

Bursluluk Sınavları:

Okulumuzda burslu okumak isteyen öğrenciler için her yıl belirlenen tarihte bursluluk sınavı yapılır. Bu sınav burslu okumak isteyen her öğrenciye açıktır. Burslar  Yönetim Kurulumuzun belirlediği kriter ve oranlar çerçevesinde verilir. Sınav sonuçları öğrenci ve velilerimizle paylaşılır