TEKDENDE REHBERLİK

REHBERLİK SERVİSİ

Eğitime getirdiği yenilikler ve farklılıklarla önemli bir yere sahip olan Tekden Koleji çağa öncülük eden eğitim anlayışıyla her zaman adından söz ettiren bir okul olmuştur. Kurulduğundan bugüne kadar pek çok başarıya imza atan kurumumuzun önemli unsurlarından biri de her zaman için Rehberlik birimidir.  Rehberlik Servisi olarak temel amacımız öğrencilerimizin kendilerini tanımalarını sağlayarak kendini gerçekleştirme süreçlerine destek olmaktır. Gelişimsel rehberlik modeli esas alınarak planlanan çalışmalarımızda modern yöntem ve tekniklere yer verilmektedir. Okul, öğrenci ve veli arasında köprü vazifesi gören birimimizin çalışmalarında işbirliği esas alınmaktadır. Tüm çalışmalarımız kayıt altında tutulmakta olup anasınıfından lise son sınıfa kadar öğrencimizin psikososyal gelişimi takip edilmektedir.

İLKELERİMİZ

• Rehberlik hizmetleri tüm öğrencilere yöneliktir.
  • Çalışmalarda  bireysel farklılıklara dikkat edilir.
  • Psikolojik danışman ulaşılır olmalıdır.
  • Psikolojik danışma yöntem ve teknikleri etkili bir şekilde kullanılmalı, öğrenci rehberlik servisinde kendini mutlu ve güvende hissetmelidir.
  • Okul, öğrenci ve veli sürekli işbirliği halinde olmalıdır.
  • Her öğrencinin başarılı olabileceği alanlar vardır. Bunun için öğrenci tanıma çalışmaları yapılmalı ve öğrencinin güçlü yanları ön plana çıkarılmalıdır.
  • Öğrenci tanıma çalışmalarında objektif testlerden yararlanılarak bilimsel veriler elde edilir.
  • Modern eğitim yaklaşımları ve geçerliliği, güvenirliği kanıtlanmış güncel testler takip edilerek sürece dahil edilir.
  • Tüm görüşmeler K12.NET üzerinden kayıt altına alınır, gizlilik içeren bilgiler sadece psikolojik danışmanın görebileceği şekilde şifrelenir.
  • Okulda yapılan çalışmalarla ilgili velilerimiz periyodik olarak bilgilendirilir.
  • Sınıf rehber öğretmenleri sınıfındaki öğrencilerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirilir.

SINAV ANALİZ ÇALIŞMALARI

Okulumuzda düzenli olarak yapılan deneme sınavlarından önce etkili çalışma ve motivasyon seminerleri yapılmaktadır. Sınav sonuçlarına göre her öğrenciyle birebir sınav analiz toplantısı yapılmaktadır. İlgili branş öğretmenleri ve velilerimiz de bu toplantılarla ilgili bilgilendirilmektedir.

HEDEF KOYMA VE PLANLAMA ÇALIŞMALARI

Öğretim yılı başında tüm öğrencilerimizle bireysel görüşmeler yapılarak ihtiyacına uygun bir şekilde evde ders çalışma planı hazırlanmaktadır. Bu planlamanın yanında kısa ve uzun vadeli puan hedefi konulmakta, nihai hedef olarak da lise ve meslek hedefi belirlenmektedir.

OYUN DESTEKLİ GRUP ÇALIŞMALARI

Empati, Sihirli Orman ve Öfke Kasırgası oyunlarından faydalanılarak duyguları öğrenme ve sosyal becerileri geliştirme amacıyla eğlenceli etkinlikler yapılmaktadır.

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ ÇALIŞMALARI

Özel Öğrenme Güçlüğü Formu, Burdon ve D2 dikkat testleri ile tespit çalışmaları yapılmakta, gerek görülen öğrencilerin aileleri bilgilendirilerek RAM veya özel kuruluşlardan destek almaları sağlanmaktadır.

ÜSTÜN YETENEKLİ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Üstün yetenekli tanısı konmuş öğrenciler ve ailelerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmakta, grup çalışmaları planlanmaktadır. Ayrıca TÜZDEV ile işbirliği yapılarak bu öğrencilerimizin etkili ve doğru yönlendirilmeleri amaçlanmaktadır.